Airco’s

https://www.dbi-installatiebedrijf.nl/wp-content/uploads/2022/10/logo-1-320x88.png
https://www.dbi-installatiebedrijf.nl/wp-content/uploads/2024/03/Nefit-Bosch-Banner.jpg
Happy young businessman architect on white background

Waar moet je op letten bij het kopen van een airco?

Een Airco kopen?
Een airco kopen is zo gedaan, maar de juiste kopen is een ander verhaal. Er zijn wel een aantal zaken waar je op kunt letten tijdens het aankoopproces.
Energielabels
Je wilt echt geen airco in huis of op kantoor hebben die enorm veel energie verbruikt. Er zijn veel airco’s die een slecht energielabel hebben en je zul stijl achterover slaan wanneer je de eerst volgende energienota ontvangt. Het beste kun je minstens kiezen voor energielabel A of A+.
De juiste capaciteit
Om de juiste airconditioner te kiezen dien je eerst de inhoud van de ruimte te berekenen. Houd ook rekening met eventuele ramen en of de ruimte een zonnige kant heeft. Wanneer er namelijk veel ramen aanwezig zijn of de ruimte staat enkele uren per dag in de zon, dan kan het nodig zijn om een airco aan te schaffen met wat meer vermogen. Al is het wel zo dat het dichtdoen van de gordijnen al veel kan schelen. Het is daarnaast belangrijk om te kijken of je een airco voor één of meerdere ruimtes wilt gaan gebruiken.
Opmeten
De ruimte opmeten die je wilt gaan koelen (Lengt x Breedte x Hoogte = m3). Met dit getal kun je gaan kijken welke airco’s voldoende koelvermogen hebben om deze ruimte te koelen.
Geluidsniveau apparaat
Ook is het belangrijk om te checken hoeveel geluid een airco maakt. Afhankelijk van waar je deze wilt gebruiken is het slim om te kiezen voor een apparaat dat niet al te veel geluid produceert. Een airco die veel lawaai maakt is zeer vervelend. Het is de bedoeling dat je bij een airco prettig kunt wonen, werken en slapen.
Voordelen en nadelen
Er zijn zowel voordelen als nadelen aan het hebben van een airco. De belangrijkste voordelen zijn dat je een heerlijk leef- en werkklimaat kunt creëren. Veel airco’s kunnen naast een ruimte koelen ook verwarmen en ontvochtigen. Wanneer je in de winter niet in heel het huis de verwarming aan wilt hebben, kun je met een airconditioner een ruimte apart verwarmen. En dat kan je een hoop stookkosten schelen. Natuurlijk zijn er ook nadelen. Zoo kan een airco, indien verkeerd ingesteld, zorgen voor gezondheidsklachten zoals verkoudheid. Slecht onderhoud kan ook vieze geurtjes veroorzaken. Iedere airco, groot of klein, zal altijd meer elektriciteitskosten met zich meebrengen dan een Luchtkoeler of een ventielator. Maar een ventilator kan echter niet tippen aan een airco.
Ga voor kwaliteit
Je hebt er niets aan om een goedkope airco aan te schaffen die maar kort meegaat. Je kunt het beste een iets hoger bedrag uitgeven voor betere kwaliteit want goedkoop is vaak al snel duurkoop.
Advies
Kun je zelf nog niet helemaal beslissen wat de beste mogelijkheid is voor jouw huis?

Het verstandigste is dat wij bij u thuis bekijken welke Airconditioning het meest geschikt is voor uw huis en past bij uw wensen. Wij doen dit gratis en vrijblijvend. Neem contact met ons op. Wij komen u met plezier bezoeken.

DBI Installatiebedrijf

tel.:
mail: info@dbi-installatiebedrijf.nl

KvK-nr.: 70851670
BTW-nr.: NL 002287084 B08

Algemene Voorwaarden

webdesign: Design & Deliver

2021-2024 © All Rights Reserved